05.06.2024 4 минути

5 комуникационни цели, които можете постигнете с излъчване на живо

Телевизия на живо в интернет – на Вашия сайт, във Facebook или YouTube. Камерите са включени, режисьор на пулт смесва картините от камерите и показва най-добрите моменти.  Презентации и допълнителни видео материали (образователни видеа, реклами) обогатяват предаването. Шапки, заставки и надписи се включват във видео потока.

И не, не е задължително да събитието да се проведе в зала или студио, необходимо е единствено да има осигурен стабилен интернет. Видео архив остава наличен след края на събитието, а и получавате смесения видео материал във FullHD качество.

Да се върнем на темата - с какви цели може да се ползва лайв стрийминга?

1. Да информира

Брандовете са равноставени партньори в една непрестанна комуникация. Те имат инструментите и неограниченото ефирно време да водят един ползотворен разговор с клиентите си и да разберат не само какви са техните нужди, ами какви са техните бариери и предпочитания.

Така и Банка ДСК помогна с експертно мнение на търсещите своя собствен дом - техни консултанти дискутираха теми като тенденциите на имотния пазар, лихвите и еврозоната, стъпките при покупка на жилище и други. Онлайн зрителите имаха възможност да получат отговори на конкретни въпроси. 

2. Да убеждава

При въвеждане на нови продукти винаги съществува едно ниво на несигурност за потребителя. Oriflame Bulgaria са добър пример като представиха новата си козметична серия с помощта на Алекс Богданска. В продуктовото представяне Алекс показа как тя самата ползва козметиката и по този начин даде ноу хау на онлайн зрителите. 

3. Да занимава

Теленор се обърнаха към ХаХаХа Импро театър, за да внесат ведрост и да разсмеят последователите си. Постановката освен забавна беше и интерактивна - онлайн зрителите задаваха сценария. 

4. Да вдъхновява

Спортните постижения изискват способности, издръжливост и отдаденост. Walltopia дадоха поле на изява на участници от целия свят в Set & Send Boulder Comp. Състезанието се гледаше в реално време от хора от целия свят от Facebook страницата на организатора. 

5. Да свързва

Благодарение на технологиите международна сватба в разгара на пандемия се оказа възможна. 5G връзката на Теленор помогна на Иан и Лора да си кажат "ДА" пред очите на роднини и приятели от цял свят, а и на любимата им група P.I.F. да ги поздрави с песен от другия край на страната

Всяко съдържание, носещо полезност или развлекателност, има силата да заговори своите аудитории, като създава връзка и предизвиква интерес. Излъчването на живо е особено полезен инструмент за постигане на това, тъй като предлага широк обхват и моментална достъпност до голяма аудитория. Освен това, интерактивността на живото предаване позволява зрителите да оставят обратна връзка в реално време, което усилва ангажираността и подобрява комуникацията.

Контакти

STREAMER.BG
ул. Искър 33
1000 София
България

Поискайте оферта