15.03.2017 Време за четене: 7 минути

Видео маркетинг в реално времe

Постигане на емоционална връзка с потребителите

Мигновено си ги представихте, нали?

Предполагам, много добре можете да опишете на какви основни групи се делят клиентите Ви - какви демографски и поведенчески характеристики притежават, как ползват услугите Ви, какво друго избират. Доброто познаване на потребителската база е основно за успеха на всеки бизнес.

Според традиционния маркетинг връзката марка - клиент е едностранна и се формира спрямо изпратените послания от страна на маркетьора към потребителя.

Потребителят е възприеман като заемащ по-скоро пасивна роля, в която не си задава никакви въпроси, не проявява любопитство и променя възприятията си спрямо получената информация.

Но така ли е наистина?

В днешния свят на свързаност адекватно ли е да говорим за едностранна връзка? И ако двустранната връзка е неизменна част от успеха на една компания, то тогава потребителите не би ли трябвало да Ви познават?

Ако те знаеха кои сте?

Представете си следното: Вие сте отговорен за портфолиото на сурово-сушени колбаси. Влизате във възможно най-близкия хипермаркет и заставате пред щанда за колбаси. Оглеждате купувачите, които се приближават към щанда и вече знаете – това е ТОЙ – Клиентът. Пресяга се, за да вземе една щафета от Вашите колбаси и в същия момент се спира от възклицателен глас: „Здравейте! Аз ви познавам много добре. Гледал съм ви на няколко фокус групи, правили сте няколко вкусови тестове....Позволете ми да ви се представя!“

Звучи плашещо, нали?

Реална връзка с потребителите

1 мин. видео = 1 800 000 думи

Видеото се налага като една от най-ефективните форми на маркетинг съдържание. То е ярко и завладяващо средство за разказване на истории, предаване на информация и предизвикане на емоционална реакция.

Благодарение на широката употреба на мобилни устройства, видеото се налага като предпочитан източник на информация. Според проучвания на Cisco, през 2017 г. 69% от интернет трафика ще се състои от видео съдържание.

Неслучайно, видеото заема ключова роля и в стратегията на маркетолози от цял свят. Според изследване на Marketing Tech Blog:

  • 93% от маркетолозите ползват видео за онлайн маркетинг, продажби и комуникация
  • 52% от маркетинговите специалисти посочват видеото като тип съдържание с най-ефективен ROI
    Стрийминг

    Постпродукция или лайв стрийминг?

    Решите ли да инвестирате усилия във видео маркетинг стратегия, пред Вас стоят две възможности - разпространение на монтирано аудио-визуално съдържание и излъчване на живо в интернет.

    Постпродукция - алюзия за един идеален свят

    Можете да изградите един красив, естетически обогатен и подсилен свят, в който всичко е изпипано и гъделичка сетивата чрез тържественост, сюблимност и съвършеност. В него усещанията, емоциите, възприятията на зрителите са повлияни от построени художествени образи, красиви кадри и въздействащ музикален фон.

    Постпродукцията като похват изгражда предварително търсен образ в съзнанието на потребителите. Тя по-скоро цели да утвърди асоциациите на дадена марка, отколкото да е предпоставка за двустранна връзка с потребителите.

    Видео + стрийминг = автентична връзка в реално време

    Излъчването на живо в интернет позволява на потребителите да се запознаят и да контактуват с Вас посредством видео и чат. Могат да станат гафове, да се видят неподправени емоции и истински хора. Именно тези фактори формират дълбоките човешки взаимоотношения.

    Лайв стриймингът носи в себе си символиката на чиста и неукрасена пряка връзка. Комуникацията на живо, чрез непосредствеността си, говори за искрени и отворени взаимоотношения.

    Чувство на невъзпрепятствана неотложност

    Без чувството на неотложност, желанието губи своята стойност
    Jeam Rohn

    Лайв стриймингът в маркетинг контекст внушава важност на информацията, която ще представите пред потребителите си – независимо дали е представяне на нов продукт или презентиране на фирмената Ви философия. Темата на разговор се превръща в актуална и носеща тежест за момента, в който се случва.  

    Нека построим съвместно света, в който ще се потопим заедно

    Потребителите градят лоялност към хора, а не към брандове, продукти или услуги
    Chris Malone

    С развитието на дигиталната среда привличането на потребителското внимание става все по-предизвикателна задача.

    Информацията, която ни залива ежедневно, от всички ползвани устройства и от физическия свят,  се равнява на 1 000 000 на-пета-степен-байта- единици. Това ни прави все по-избирателни и лесно филтриращи информацията, особено тази, съдържаща директни рекламни призиви.

    Ние навлизаме от ерата на индустриализацията в ерата на междучовешките взаимоотношения, където чистите рекламни клишета са шум в ушите и връзките се оповават на прозрачност и автентичност.

    Според изследване на Hill Holliday и LIPPINCOTT най-успешните международни компании са вкоренили във фирмената си култура истинска връзка с потребителите, оповаваща се на така добре познатите ни междучовешки принципи:

    връзка потребител - бранд, Източник: Hill Holliday и LIPPINCOTT

    Видео стриймингът може да се ползва като маркетинг прийом, който чрез основната си характеристика, а именно живата връзка, комуникира:

    • близост
    • ангажираност и лично отношение
    • истинност и неподправеност

    Той може да се определи като емоционално-рационален инструмент: прокарва път до сърцата на потребителите чрез установяване на реална и непосредствена връзка, едновременно с това, тази любов е статистически измерима.

    Team Pictures Tais

    Таисия

    Как мога да Ви бъда полезна?
    С радост ще Ви отговоря!

    Още статии от блога ни:

    Контакти

    STREAMER.BG
    ул. Искър 33
    1000 София
    България

    Поискайте оферта