15.03.2017 Време за четене: 6 минути

Как да излъчите на живо съдържание във Facebook

Ключът към създаването на Live Streaming публикация

Как да създадете Facebook Live публикация

Чухте ли за Facebook Live? От тази пролет можете да предавате пряко съдържание в социалната мрежа, възпроизвеждащо се директно на стените на Вашите последователи.

Възможностите за пряко предаване са две – да излъчвате директно от камерата на телефона си със звук, прихванат от вградения микрофон или да изберете предаване чрез професионална продукция с картина от видеокамери и чист звук.

Тази статия описва втория вариант, който предполага професионалното видеопредставяне и предаване на съдържание. То изисква няколко лесни стъпки, за да излъчите съдържание от фен страница в социалната мрежа.

Единствените необходими условия за осъществяване на видео стрийминга са: да сте администратор на страницата и да стигнете до ключът, който ще отвори връзка към сървърите на Facebook и към реализиране на излъчването на живо.

Следващите стъпки описват как да стигнете бързо и лесно до ключа и какво да направите с него, така че да достигнете до всичките си последователи във Facebook и техните приятели.

Пътят към ключа за излъчване на живо във Facebook

Най-краткият път към ключа е като кликнете върху меню "Publishing Tools" от фен страницата, от която ще излъчвате и отидете на меню "Videos". След като кликнете на меню "Videos" в горния десен ъгъл ще видите бутон "Live".

Първа стъпка: Videos -> Live

След като кликнете върху "Live" ще видите диалогов прозорец с ключове, които да предоставите на стрийминг агенцията. В зависимост от софтуера, който ползват, ще им е необходим или първия ключ или комбинацията от долните два ключа.

Втора стъпка (Излъчване на живо): Настройка на сървърите

В полето "Video Title" въведете името на събитието, както и заглавие на поста. Можете да добавите и ключови думи в полето "Title Tags", по които видеото да излиза в търсачката на Facebook.

Излъчване на момента или в по-късен момент

Facebook предоставя възможност да изберете дали да създадете пост към live излъчването непосредствено преди самото събитие или в по-ранен момент с цел популяризация.

(Излъчване на живо)

При избор на dropdown менюто "Go Live" можете да изберете "Schedule" и да посочите датата и часа, в които събитието ще започне. Предварителният времеви период, в който можете да създадете пост към live излъчването е 7 дни.

При предварително създаване на live пост, заинтересованите от излъчването на живо потребители могат да се запишат и да получат уведомление, когато сте Live.

Facebook live schedule

Струва Ви се прекалено сложно?

Ако се притеснявате, че няма да имате времето и ресурса да се ангажирате с администрацията на видео стрийминга, можете да дадете администраторски права на отговорните за излъчването на живо партньори. Така те ще са отговорни за целия процес за видеозаснемане и излъчване на живо и при непредвидени ситуации ще могат да реагират, без да е необходимо Вашето съдействие.

Blog autor Taisiya Ailleurs

Има ли нещо, което е останало неизяснено?
С радост ще Ви отговоря!
Таисия


Не изпускайте нищо интересно!

Ще Ви изпращаме бюлетин с най-новите ни статии веднъж месечно

Нищо повече, нито по-малко : )

Запиши ме!

Излъчване на живо чрез Facebook Live [обновена]

Излъчване на живо чрез Facebook Live [обновена]

Предимства и недостатъци

Facebook е оптималната платформа за комуникация с широк спектър от публики, които в забързания живот се спират, за да отделят време и внимание на пътя на скрол-а и да се превръщат в отдалечени зрители на събития [...]

6 начина за промотиране на излъчване на живо

6 начина за промотиране на излъчване на живо

...при положение че Facebook не позволява

Facebook Live е предпочитана платформа за излъчване на събития, целящи да достигнат до широки публики. И все пак носи своите предизвикателства по отношение на предварителната популяризация на предстоящия стрийминг, тъй като Facebook не позволява реклама на live постове [...]