28.03.2021 7 Мин.

I AM AMAZING

За силата на обединението на цяла индустрия по време на криза

Това е една Amazing история за 10 български крафт бири, които се обединиха под една шапка, за да си помогнат в тези трудни за индустрията време. Поканихме организаторите на кампанията Ива Станоева и Велислав Бораджиев от All Channels да разкажат за нея. 

  1. Можете ли да ни разкажете повече за кампанията? Каква беше нейната цел?

Каузата I AM AMAZING е много специална, тъй като за пръв път 10 български пивовари се обединяват в името на една обща цел – да помогнат на засегнатите от коронакризата крафт бирени барове и магазини да оцелеят. 

Всеки пивовар създава уникална собствена крафт бира, но всички те носят общото име I AM AMAZING. Целта е да си напомним, че сме AMAZING, когато сме заедно – независимо дали губим, или побеждаваме. В трудните моменти е по-важно от всякога да си помагаме и именно това провокира едни конкуриращи се пивовари да си подадат ръка и заедно да помогнат на малкия бизнес. 

Бирите се продават единствено в крафт бирените барове и магазини, с което целим да подтикнем хората да ги потърсят и намерят именно на местата, които развиват бирената култура.

2. Механиката на събитието беше разговор в Zoom с определени хора и излъчване в YouTube канала на кампанията. Можете ли да ни разкажете как се спряхте на тези 2 канала и към кого бяха насочени?

Zoom e една от най-използваните видео платформи, която позволява лесен и удобен достъп на участниците. По тази причина ние решихме да проведем събитието именно там. В него взеха участие всички пивовари и собствениците на баровете и магазините. Те разказаха повече за каузата и разкриха подробности за Amazing бирите. Към разговора се присъединиха и журналисти, които имаха възможността да зададат своите въпроси към пивоварите.

Същевременно събитието се излъчваше на живо в Youtube, като се стремяхме да достигнем до максимално широк кръг от хора. Youtube беше най-подходящ за целта, имайки предвид че е водеща платформа за видео съдържание, достига до всички възрастови групи и не изисква никакви усилия от страна на потребителя – не е необходима регистрация или платен абонамент.

3. Какви са резултатите от кампанията?

Събитието получи широк положителен отзвук и сме много щастливи, че успяхме да достигнем до толкова голяма аудитория. Все повече хора се запознават с инициативата и проявяват желание да я подкрепят. Вярваме, че успяхме да активираме любителите на хубава крафт бира да помогнат на местните барове и магазини в този тежък за тях период.

Предстои към каузата да се присъединяват още пивовари и крафт бирени барове, както и да представим новите бири от серията, които ще излязат на пазара съвсем скоро. Радваме се, че хората откликват толкова добре на кампанията и ако тенденцията се запази, можем да помислим за разгръщане на каузата I AM AMAZING в по-мащабен проект.

4. Какви съвети можете да дадете при организацията и популяризация на едно онлайн или хибридно събитие?

От гледна точка на организацията е важно да осигурим лесен и безпроблемен достъп на участниците до виртуалното събитие. От голямо значение е да имаме готовност за бърза реакция при настъпване на технически проблеми от всякакво естество. Напълно нормално е такива да се появяват, но организаторите трябва да работят максимално бързо по отстраняването им.

5. Все по-често събитията са в хибриден или онлайн формат, според Вас тази тенденция ще се задържи ли след отшумяване на епидемията?

Определено живият контакт липсва на всички ни и нищо не би могло да замени усещането за директна комуникация „лице в лице“. Въпреки това технологиите ни предоставят чудесни възможности, от които е съвсем естествено да се възползваме.

Подобни хибридни и онлайн събития ни спестяват огромен ресурс от време, финанси и усилия. Освен това тези ивенти се осъществяват без значение в коя точка по света се намираме.


Едно хубаво нещо, което научихме в следствие на пандемията, е да използваме по-умно времето си и да прибягваме по-често до технологичните удобства, с които разполагаме. Смятам, че тази тенденция ще се запази и след края на пандемията.

Контакти

STREAMER.BG
ул. Искър 33
1000 София
България

Поискайте оферта

Колко камери ще са необходими?
Ще има ли презентация?
Ще се включват ли дистанционни лектори?
На коя платформа ще се излъчва събитието?
Какъв ще е достъпът до излъчването?