16.10.2017 Време за четене: 6 мин.

Как професионалистите представят презентации?

Така че дори и посетителите да следят стрийма

Колко време прекарвате в подготовката на една презентация?

Презентацията е помощно средство, което дава опорни точки на лектора и увлича публиката чрез съдържание и визия. Създаването на добра презентация изисква добро структуриране, подбиране на визии, изпипване на най-малкия дeтайл, както и креативност, време и усърдие.

 

Именно доброто изпипване на презентацията не трябва да бъде пренебрегнато чрез слабо представяне в стрийминга на събитието. Напротив, презентацията следва да бъде подчертана, за да бъде лесно възприета и четима.

Включването на презентация като допълнителен видео източник е добър помощник и в залата. На събития наблюдаваме все повече присъстващи със смартфон в ръка, които следят стрийма, за да виждат по-добре сцената и презентацията.

Вариант 1 - Заснемане с видеокамера:

Някой би казал, че заснемането на презентация с камера е решение. Безплатно е, камерата така и така снима към сцената и лесно може да бъде насочена към презентацията, прожектирана на голям екран.

Не препоръчваме този вариант, тъй като камерата не може да заснеме презентацията без отблясъци, сенки и с необходимата острота на кадъра, която би позволила лесното четене и възприемане на презентацията.

Вариант 2 - Включване на презентация като допълнителен видео оизточник:

Професионалното решение е включване на презентация като допълнителен източник. Тя се „прихваща“ от източника (лаптоп или проектор) и се показва като допълнително видео съдържание.

Този начин на визуализация има концепция за цялостното представяне и подсилване на ефекта на презентация чрез редуване на картини, включващи презентацията на цял екран и кадри "картина в картина" (PiP).

Видеото по-долу изобразява двете възможности за представяне на презентация в стрийминга и драстичната разлика в зрителското преживяване:

За доброто визуално представяне на презентация Ви препоръчваме:

  • Подгответе презентацията в пропорция 16:9, така че да съответства на пропорцията на плейър в HD качество
  • Създайте лесно четим изглед на текста: използвайте бързо разбираеми шрифтове и голям размер на шрифта
  • За цялостно представяне на презентация създайте обложка за заден фон при изглед PiP ("Картина в картина")

Таисия

Как мога да Ви бъда полезна?
С радост ще Ви отговоря!

Контакти

STREAMER.BG
ул. Искър 33
1000 София
България

Поискайте оферта

Колко камери ще са необходими?
Ще има ли презентация?
Ще се включват ли дистанционни лектори?
На коя платформа ще се излъчва събитието?
Какъв ще е достъпът до излъчването?