16.10.2017 Време за четене: 6 мин.

Как професионалистите представят презентации?

Така че дори и посетителите да следят стрийма

Колко време прекарвате в подготовката на една презентация?

Презентацията е помощно средство, което дава опорни точки на лектора и увлича публиката чрез съдържание и визия. Създаването на добра презентация изисква добро структуриране, подбиране на визии, изпипване на най-малкия дeтайл, както и креативност, време и усърдие.

 

Именно доброто изпипване на презентацията не трябва да бъде пренебрегнато чрез слабо представяне в стрийминга на събитието. Напротив, презентацията следва да бъде подчертана, за да бъде лесно възприета и четима.

Включването на презентация като допълнителен видео източник е добър помощник и в залата. На събития наблюдаваме все повече присъстващи със смартфон в ръка, които следят стрийма, за да виждат по-добре сцената и презентацията.

Вариант 1 - Заснемане с видеокамера:

Някой би казал, че заснемането на презентация с камера е решение. Безплатно е, камерата така и така снима към сцената и лесно може да бъде насочена към презентацията, прожектирана на голям екран.

Не препоръчваме този вариант, тъй като камерата не може да заснеме презентацията без отблясъци, сенки и с необходимата острота на кадъра, която би позволила лесното четене и възприемане на презентацията.

Вариант 2 - Включване на презентация като допълнителен видео оизточник:

Професионалното решение е включване на презентация като допълнителен източник. Тя се „прихваща“ от източника (лаптоп или проектор) и се показва като допълнително видео съдържание.

Този начин на визуализация има концепция за цялостното представяне и подсилване на ефекта на презентация чрез редуване на картини, включващи презентацията на цял екран и кадри "картина в картина" (PiP).

Видеото по-долу изобразява двете възможности за представяне на презентация в стрийминга и драстичната разлика в зрителското преживяване:

За доброто визуално представяне на презентация Ви препоръчваме:

  • Подгответе презентацията в пропорция 16:9, така че да съответства на пропорцията на плейър в HD качество
  • Създайте лесно четим изглед на текста: използвайте бързо разбираеми шрифтове и голям размер на шрифта
  • За цялостно представяне на презентация създайте обложка за заден фон при изглед PiP ("Картина в картина")
Team Pictures Tais

Таисия

Как мога да Ви бъда полезна?
С радост ще Ви отговоря!

Контакти

STREAMER.BG
ул. Искър 33
1000 София
България

Поискайте оферта