21.02.2017 Време за четене: 6 мин.

The Game of Drones*

Mашината на войната, превърнала се в играчка

Дроните са за военните.

Безпилотни летателни апарати, създадени по предназначение. Военно предназначение. Дроните са оръжие за наблюдение и анонимно бомбандиране. Първата такава машина DH82A Tiger Moth е служила вярно на кралските военноморски сили в продължение на 9 години (1934 - 1943 г.).

Дроните не са за военните.

Франк Уанг не е военен. Създателят на DJI внедрява GPS стабилизация и превъплъщава мощното военно средство в лесно управляема летателна играчка. Тя пак може да служи за наблюдение, но не продиктувано от борба за надмощение, а отключено от любопитство. От любопитство към хоризонта, недостъпните гледки и погледа, привичен единствено за птиците.

Новите технологии разбиха мечтите ни и породиха нови такива.

И ние мечтаехме да полетим. Като деца вярвахме, че единственият начин да се издигнем в небесата е като станем пилоти или като се превърнем в птици. За да стигнем още по-високо бе необходимо да се превърнем в космонавти. Е, не успяхме да осъществим тази наша мечта, но благодарение на новите технологии полетяхме.

Освен като пилоти, се чувстваме и като космонавти – летим на ниско, но се чувстваме изтласкани високо в небесета, тъй като предаваме гледки от въздух онлайн. В реално време.

Споделете настроението на събитието от въздух и земя

Помислите си за пътите, в които сте виждали дрон да се рее над Вас. Насочвате погледа си към него и изплуват възможните гледки – панорамата на хоризонта, гледката надолу, Вас самите в окото на камерата. 

А сега си представете събитията, които организирате, как би изглеждали от въздух: мястото на провеждане от високо, лицата на присъстващите, вперили поглед нагоре, цялостната атмосфера.

Дронът повишава настроението. 

Несъмнено, основната цел на предаването на живо от дрон е да отрази събитието. Опитът ни показва, че освен репортерски функции, дронът изпълнява допълнителна роля - дронът ангажира вниманието и разчупва обстановката.

Озарени лица, широки усмивки, махащи към небето ръце - взаимодействието с публиката е емоционално заредено и по този начин заразява онлайн зрителите.

Гледката от дрон придава нов привкус на добре познатата ни среда.

Излъчването на живо от дрон дава една нетипична за човешкото око перспектива и прави атмосферата по-различна и по-въздействаща от обикновено.

Полет, който Ви отнася над до болка познатите места, но Ви дава нетипичен до момента поглед.

София диша. Летен фестивал. Така познатите ни софийски улици преобразени. Раздвижени. Оживени. Засмени. Показани в реално време от една друга перспективи, достъпни за всеки от най-разпространените устройства.

Дронът дава мащабност и динамика.

Поглед от високо, който подсилва обхвата и динамиката на случващото се

Публика, сцена, dj-и. Обхващат се многобройни перспективи – близки и далечни кадри от земя и въздух. Излъчването е живо и раздвижено. Дава усещане за пълно потапяне в обстановката.

Освен онлайн, видео картина от въздух се излъчва към видео стени и подсилва преживяването на зрители и на присъстващи.

Впуснете се в небесата и полетете

Несъмнено, всеки може да лети с дрон и да „улови“ нетипичини гледки, но тези кадри най-често остават за една шепа хора – пилотът на дрона и неговия кръг от познати.  

Кадрите от  въздух, предавани на живо, предоставят вариации и обогатяват цялостното преживяване. Те могат да бъдат смесвани с кадри от видео камери, позиционирани на мястото на събитието, и така да представят някоко перспективи.

Запечатайте динамични и разнообразни гледни точки в паметта и сърцето на публиката Ви.

Разберете повече как да представите събитието си онлайн:

Контакти

STREAMER.BG
ул. Искър 33
1000 София
България

Поискайте оферта