Дебат - Онлайн гражданство с офлайн успехи @ Червената Къща

17.01.2011

 

17 януари (понеделник) 2011, 18.00 ч.
Червена зала
БлуЛинк представя:
Онлайн гражданство с офлайн успехи

Среща-дебат за успешните граждански действия в интернет и техния положителен офлайн ефект. Събитието ще даде начало на проекта за електронни граждански инструменти за мониторинг на градска среда: „Информационни технологии за европейските граждани на ниво местна общност - да впрегнем глобалната мрежа за локално действие", финансиран от програма „Европа на гражданите" на ЕК.
Онлайн в дебата ще се включат активисти от страната и чужбина, работещи по проекти за гражданско действие онлайн и заедно с присъстващите в Червената зала ще обсъдят възможности и заплахи за интернет гражданското поведение, неговите реални успехи Vs. виртуалната му самодостатъчност. Ще бъдат представени резултатите и идеите на организацията за разработване на интерактивни инструменти за онлайн активизъм в градска среда, съвместно с партньора ЗаМирНет от Хърватия. БлуЛинк ще връчи и годишната си награда "Онлайн гражданска активност" на най-успешното за 2010 г. гражданско интернет присъствие в България.
С участието на Вера Стаевска (изпълнителен директор на БлуЛинк), Константин Павлов (кампания срещу следенето в интернет; блогосфера - komitata.blogspot.com; Politicat), Ралица Ковачева (онлайн журналистика - проектите EUINSIDE и Ре:ТВ), Янина Танева (граждански онлайн кампании: Да спасим Иракли, Да спасим Странджа, коалиция "За да остане природа в България") и други представители на значими граждански интернет инициативи.
Модератор: Павел Антонов (журналист и член на УС на БлуЛинк)

На български език.
Вход свободен

 

В случай, че не можете да присъствате на събитието, ние ще излъчваме стрийминга му на живо.

Глобална Великобритания в конкурентна епоха

Глобална Великобритания в конкурентна епоха

14:00 ч. 22.04.2021
гледания: 72

Кръгла маса за проекта за Закон за предучилищното и училищното образование в...

Кръгла маса за проекта за Закон за предучилищното и училищното образование в...

11:00 ч. 12.12.2012
гледания: 5017 | коментари: 1

Обсъждане проекта за Закон за детето в Народно Събрание

Обсъждане проекта за Закон за детето в Народно Събрание

10:00 ч. 12.01.2012
гледания: 20064