Ранното детство - от раждането до постъпването в училище

10:00:00ч. 2018-03-22

 

УНИЦЕФ кани бъдещи и настоящи родители, грижещи се за деца, професионалисти, студенти, социално-отговорен бизнес, институции, медии и приятели на безплатната публична лекция на Проф. Франк Оберклайд, посветена на ранното детско развитие – най-важния период в развитието на детето.

 

Лекцията ще бъде предавана на живо на 22 март през фейсбук страницата на UNICEF Bulgaria от 10:00 до 11:00 часа.

 

• Искате да присъствате – регистрирайте се тук: http://bit.ly/2FSdhoc

• Нямате възможност да присъствате – гледайте на живо във Фейсбук.

• Ако сте пропуснали лекцията – гледайте записа по-късно.

 

Професор Франк Оберклайд е Директор на Центъра за общностна грижа за детско здраве в Кралската детска болница в Мелбърн, Австралия. Той е международен консултант на УНИЦЕФ по въпросите на ранното детско развитие.

 

„Взаимоотношенията са всичко – още от мига, в който бебето се роди, то има нужда да чува говор, смях, песни, има нужда да му се чете още от съвсем ранна възраст. Бебето не разбира езика и книгите, но започва да свиква със звука на родителския глас и мозъкът е програмиран така, че посредством гените започва да развива речеви умения. Докато сменят пелените, родителите могат да пеят на бебето или да му говорят. Бебетата няма да им отвърнат с реч, но ако наблюдавате бебето още от първите седмици, то се вглежда в родителите, може да чуе гласа им, това е магическо взаимодействие между майката, бащата и бебето. И когато родителите го осъзнаят и когато родителите разберат, че детето не е пасивен реципиент, бебето активно взаимодейства с родителите – а дивидентите, отплатата от тази инвестиция са много дълбоки.” - Професор Оберклайд

Национален форум на УНИЦЕФ 2019

Национален форум на УНИЦЕФ 2019

09:00 ч. 20.11.2019
гледания: 330

Международна конференция на УНИЦЕФ и Асоциация на европейските журналисти -...

Международна конференция на УНИЦЕФ и Асоциация на европейските журналисти -...

10:45 ч. 26.04.2018
гледания: 531